Terug

Het bedrijf Red Alert en ambassadeurs

Zondag 04 maart 2018

In oktober heb ik een sociale onderneming gestart, en die bij de KVK geregistreerd, dus het is nu officieel. Dit bedrijf zal werken met het boek Rood Licht, presentaties geven bij scholen, bedrijven, groepen, overheid en politie, om bewustzijn te verhogen over onrecht, mensenhandel en gedwongen prostitutie. Het bedrijf zal geld inzamelen voor organisaties zoals Bright Fame en International Justice Mission, die werken aan het bevrijden van seksslaven en slachtoffers van mensenhandel. Het bedrijf zal ook uitreiken naar vrouwen en mannen die nu in slavernij zitten en ze hulp en advies geven.

Ik werd eens gevraagd: “Waarom zou iemand moeite doen om vijf vrouwen te redden die nu achter een raam in Amsterdam staan, of op de straten in Engeland of een ander land? Wanneer deze vijf vrouwen gered worden, zullen er de volgende dag vijf anderen in hun plaats komen!”

Mijn antwoord is dit: “Stel je eens voor dat je dochter, zus of moeder een van deze vijf gekidnapte vrouwen was en als prostituee op straat of achter een raam gedwongen worden waar ze geslagen worden, twintig keer per dag verkracht worden, zich hopeloos en ontzettend bang voelen; zou je ze willen redden of zou je zeggen: “Waarom zou ik mijn dochter zus of moeder van deze hel redden? De volgende dag zal een andere vrouw haar plek innemen, dus waarom moeite doen?” Of zou je hemel en aarde bewegen om ze te vinden en te redden? Natuurlijk zou je alles doen om ze te redden. Je moet niet vergeten dat elk kind, elke vrouw of elke man die nu een slachtoffer is, iemands kind is. Ik denk dat zelfs als maar één persoon gered wordt door het werk van het bedrijf Red Alert, het de moeite waard was. Samen kunnen we meer slachtoffers bereiken en helpen.”

Ik ben zo blij dat zoveel mensen het bedrijf Red Alert steunen! Het bedrijf heeft fantastische ambassadeurs die het zullen promoten en helpen.

Gert-Jan Segers – fractievoorzitter van de Christenunie
Jan van den Bosch – tv-presentator van o.a. Hour of Power, directeur van Beter-uit, Drietour en de Company Media Producties
Frits Rouvoet – directeur van Bright Fame, spreker bij de overheid en organisaties
Henk Stoorvogel – directeur van De 4e Musketier, dominee, spreker, auteur
Elly Zuiderveld – muzikaal artiest, tv-persoonlijkheid
Leo van Doesburg – Officer for Relations en Networking and Regional Representative in Centraal en Oost-Europa van de European Christian Political Movement (ECPM)
Pieter Struik - Webnl.nl