Terug

Oktober 2017: Florida - New York - Colorado Springs

Zaterdag 03 maart 2018

Ik vloog naar Florida via Detroit, waar ik m'n paspoort in de verkeerde koffer had gedaan - ruimbagage - waardoor ik problemen kreeg bij security, ik werd gefouilleerd en ondervraagd. Het hielp niet dat ik net onbeheerde bagage had gezien en security had geroepen, die niet echt geïnteresseerd waren totdat ik zei dat het een bom kon zijn. Uiteindelijk arriveerde ik in Fort Lauderdale, Florida, rond 1 uur 's nachts, na een enge hobbelige vlucht. Ik stapte toen in een taxi, waarvan de chauffeur de weg kwijt raakte. Maar uiteindelijk arriveerde ik bij Lina's huis, waar ik verwelkomd werd met heel veel knuffels en thee. We praatten, en wat later ging ik naar bed. Ik werd ongeveer drie uur later wakker om dat Travis, de bijna eenjarige zoon van Lina en Sean, me wakker maakte, en ik kon niet wachten om hem te ontmoeten.

Het was een fantastische week waarin we veel praatten, smoothies dronken, winkelden, wandelden, speelden met Travis en lachten met elkaar, speelden met de handen, bij Lina's zwembad zaten en genoten van elkaars gezelschap. De hoogtepunten van de week waren een trip naar de Everglades, een uitstapje naar het strand van Hollywood Florida, en lunch. The Everglades waren erg mooi, maar ook een beetje eng omdat onze armen in de boot moesten blijven zodat de alligators ze niet te pakken konden krijgen. Ik vergat het de hele tijd omdat ik enthousiast foto's aan het maken was. Halverwege de boottocht zagen we een prachtige regenboog boven de morassen. Ik hou van regenbogen omdat ik ze zie als een teken van Gods liefde en hoop. Lina en ik hadden een fantastisch moment samen midden in the Everglades, kijkend naar de regenboog.

Het was een verdrietig afscheid. Ik kreeg een prachtig paar regenboogoorbellen van Lina en Sean zodat ik hun nooit zou vergeten.

Ik verbleef drie dagen in New York, in een hotel in Brooklyn. De eerste avond was eng; toen ik naar de winkel ging werd er vlakbij iemand neergeschoten. Ik had drie prachtige dagen waarin ik de stad verkende, en ik heb zelfs het verhaal van mijn boek Rood Licht verteld aan een unit politieagenten van de New York Police Department die aan het patrouilleren waren op de Brooklyn Bridge.

Ik vloog naar Denver, Colorado, en de volgende dag kwamen Pat en Judy me oppikken. Ik logeerde in hun huis in de Rocky Mountains, in een plek genaamd Westcliffe, in Colorado Springs. Ik had Pat en Judy al 27 jaar niet meer gezien! Toen ik in Jeruzalem woonde verbleef ik soms bij hun, ze hebben veel voor me gezorgd. In de Rocky Mountains verblijven was zo leuk, zo prachtig, en het was zo stil! Het was fantastisch om 's nachts de stilte te horen, en miljoenen sterren in de pikzwarte lucht te zien.

Ik sprak in een cowboykerk en bij een vrouwenbijeenkomst, wat erg goed ging. Ik raakte bevriend met twee cowboys met wie ik twee prachtige avonden doorbracht, we praatten en reden in hun rodeotrucks. Het was droevig om afscheid te nemen van Pat en Judy. Ik had een fantastische tijd in Colorado springs, uit eten gaan, wandelen en praten, en de omgeving verkennen.

Ik vond het prachtig om mijn verhaal van Rood Licht te kunnen vertellen, en om geld in te zamelen, om bewustzijn van mensenhandel te verhogen, en om te horen dat zoveel mensen aangeraakt waren, uit wilden stappen, en ook een stem voor de stemlozen wilden worden.