Terug

Spreker en ambassadeur voor Compassion

Woensdag 23 januari 2019

Ik kreeg bezoek. Op maandag 3 december kwam Tiemen Westerduin van Compassion Nederland bij me lunchen. Hij is een bron van inspiratie, een man met een hart voor waar God hart voor heeft en een begaafde en bevlogen spreker. Ik draag het werk van Compassion een warm hart toe. Mijn man Rob en ik zijn sponsor van twee kinderen uit IndonesiĆ« (Sumba). Rob heeft daar onlangs een Muskathlon (marathon) gelopen ten behoeve van De 4e Musketier/Compassion. Iedere deelnemer moest tienduizend euro meebrengen voor projecten op het eiland Sumba. 

Een geƫmotioneerde Rob heeft me verschrikkelijke verhalen verteld die hij daar gehoord heeft. Verhalen over kinderen die voor zestig dollar verkocht werden voor seksslavernij op een ander Indonesisch eiland. In de week voor de aankomst van Rob werden 78 kinderlijkjes teruggevlogen naar Sumba om daar begraven te worden.

Tijdens spreekbeurten noem ik aan het eind vaak Compassion en de hulp die die organisatie biedt aan de allerarmsten. Met hun hulp aan kinderen ondersteunen ze hele families. Als een olievlek verspreidt zich de hoop en de praktische hulp en de liefde van God. Tiemen vroeg me of ik ambassadeur wilde worden, en ik zei ja! 

Het is een voorrecht om ambassadeur van Compassion te mogen zijn. Ik ben enthousiast over het helpen van kinderen in seksslavernij die zichzelf niet kunnen redden. Ik wil zorgen voor bewustwording en fondsen werven om hun praktische hulp te bieden. Naar mijn mening zit het sponsorprogramma van Compassion geweldig in elkaar. Voor dertig euro per maand verander en red je het leven van een kind en zijn familie. 

Als je meer wilt weten over het sponsoren van een kind, kun je contact met mij opnemen. Voor ieder kind dat via mij een sponsor krijgt, geeft Compassion duizend Euro extra aan een project waar een Muskathlon gehouden wordt.

Of kijk op de site van Compassion.

En natuurlijk kun je mij boeken voor een Compassion-spreekbeurt!